Stoc autoturisme 0264 438 121 office@inter-auto.ro

Hyundai Motorsport va dezvolta primul model electric pentru competitii

​​​​​Prezentarea oficiala va avea loc in cadrul Salonului International Auto de la Frankfurt

 

 

Hyundai Motorsport a inceput dezvoltarea primului model electric pentru competitii. Modelul, care a fost proiectat si construit la uzina din Alzenau - Germania, va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in luna septembrie.

 

Modele precum i20 R5, i30 N TCR si Veloster N TCR, dezvoltate in cadrul diviziei Hyundai Motorsport, au obtinut victorii in competitii prestigioase din intreaga lume. Echipa, aflata la cel de-al saselea sezon in Campionatul Mondial de Raliuri, ocupa in prezent prima pozitie in clasamentul constructorilor intr-unul dintre cele mai disputate campionate din lume.

 

Urmand directia industriei auto, care dezvolta tehnologii electrice si hibrid, lumea motorsport a pus bazele unor competitii cu modele hibrid sau electrice, care atrag un public numeros. Obiectivul Hyundai este de a dezvolta modele de inalta performanta si in acest segment, consolidand angajamentul marcii de a proteja mediul inconjurator.

 

“Incepe o noua era in cadrul Hyundai Motorsport. In ultimele luni, echipa din Alzenau a lucrat intens pentru dezvoltarea modelului electric, care va fi dezvaluit in curand”, a declarat Andrea Adamo, directorul echipei Hyundai Motorsport.

 

 

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 15 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.